Bouwsystemen en houtprofielen

Logbouw met ronde logs

De ronde logs zijn massieve logs en worden machinaal gemaakt. Loghouses met ronde logs zijn uniek, mooi en sfeervol. Daarnaast zijn deze massieve logs ademend en vochtregulerend. Vanaf 2016 leveren wij de ronde logs met de nieuwe en verbeterde sluitingen (zie foto’s hieronder).

 

Vochtpercentage

De ronde logs kunnen zowel met natuurlijk vochtgehalte (vochtpercentage 28% – 32%) als gedroogd (vochtpercentage  15% – 22%) geleverd worden.

Krimp en scheuren

De ronde logs leveren wij meestal gedroogd. Na de bouw van het huis zullen de logs nog verder drogen en gestaag zakken(krimpen). Dit zal 1 jaar kunnen duren. Tussentijds zullen er ook krimpscheuren ontstaan. Dat is een natuurlijke verschijnsel bij dit bouwsysteem. 

 

Voordelen van gedroogd hout ten opzichte van vochtig hout:
Technische gegevens en afmetingen

De ronde logs worden geleverd met diameter vanaf 180 tot 280 mm. Hieronder de technische gegevens van ronde logs in mm:

 

Logbouw met rechte logs

De rechte logs leveren wij zowel massief als gelamineerd. Gelamineerde log is dat meerdere houten delen tegen elkaar gelijmd zijn. Het voordeel van gelamineerde log ten opzichte van de massieve log is dat bij deze geen scheuren in de logs ontstaan en krimping te verwaarlozen is. Het nadeel is dat deze aanzienlijk duurder is dan de massieve log. Verder worden de rechte logs gedroogd geleverd en hebben een vochtpercentage van 14% –17%.  

Massieve rechte logs zijn leverbaar in volgende profielen:

• 180 x 180
• 200 x 200

SONY DSC
recht-massief-1

Gelamineerde rechte logs zijn leverbaar in volgende profielen:

• 180 x 180
• 200 x 200

recht-gelamineerd-2
wp260f7bda_0f
Contact Us

Stuur ons direct een bericht om antwoord te krijgen op uw vraag!